Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen
Tourist Games

Is het mogelijk achteraf af te rekenen?

Jazeker, bij een reservering via een samenwerkend restaurant hoeft er maar 1 keer, na afloop van het arrangement afgerekend te worden. Dit betreft een georganiseerd spel, dus waarbij Tourist Games zelf aanwezig is voor de speluitleg. Hierdoor hoeven de deelnemers maar 1 keer af te rekenen, Tourist Games stuurt achteraf een factuur naar het restaurant. 

Zit er een maximum aan het aantal deelnemers?

Ja, het maximum aantal is bij een georganiseerd spel 50 tot 60 spelers, wegens de overzichtelijkheid. Bij een zelf te spelen spel is er geen maximum aantal spelers aan verbonden. Hierbij wordt wél aangeraden om bij een zeer grote groep ruim van te voren de gebruiksaanwijzing vanaf de site te downloaden en te verspreiden onder de spelers.

Zit er ook een minimum aan het aantal deelnemers?

Ja, het minimale aantal bij een zelf te spelen spel is 6 en bij een georganiseerd spel is dit 15. Dit laatste is een belangrijk aantal omdat er veel tijd in een georganiseerd spel gaat zitten. 

Hoe lang duurt een spel?

Een interactief spel duurt 100 minuten. Dit is zuivere speeltijd, de uitleg vooraf bij een georganiseerd spel kost ongeveer een kwartier en achteraf is er een prijsuitreiking die ook zo lang duuurt. Reken bij een georganiseerd spel dus zeker op 2 tot 2 ½ uur en bij een zelf te spelen spel op in ieder geval 100 minuten. Als er een diner of buffet bijgeboekt is, reken dan zeker op een totale tijd van zeker 4 uur voor het complete arrangement.

Is het ingewikkeld om zelf een spel te spelen met een kleinere groep dan waarvoor het georganiseerd kan worden?

Nee, dit is heel eenvoudig. Op de site staat de gebruiksaanwijzing en als je deze stap voor stap volgt dan wijst alles zich vanzelf. Wat belangrijk is bij een zelf te spelen spel, is dat er vooraf een code wordt gekocht, die je kunt afrekenen op deze site.